Arawaza

Prvo mjesto može se reć zasluženo zauzima brend Arawaza kao jedan od brendova koji je već duži niz godina među najzastupljenijim od strane najboljih karatista u svijetu. Arawaza je osnovana 1996 godine u Kanadi, svojim kvalitetom postali su prepoznati od strane vežbača širom svijeta, kao i što u svom poslovanju ističu da se baziraju na tri osnovna postulata: najbolji kvalitet, najbolja usluga i pristupačne cijene. U svojoj ponudi opreme imaju kompletnu opremu za karate od torbi, štitnika, rukavica, kimona itd. Opremu sa logom Arawaza nose neki od najboljih karatista i karatistkinja svijeta kao što je Anzhelika Terliuga.

Adidas
Na drugom mjestu nalazi se brend Adidas sa svojim programom sportske opreme za borilačke sportove Double - D, Adidas posebno ne treba predstavljati sa svojom tradicijom od šezdeset i pet godina jedna je od vodećih kompanija za proizvodnju sportske opreme uopšte u svojoj ponudi imaju visokokvalitetnu opremu. Važno je napomenuti da je jedan od ambasadora karate opreme Adidas Rafael Aghayev višestruki svjetski šampion u borbama i legenda karate sporta uopšte.

Daedo
Treće mjesto na ovoj listi zauzima brend Daedo sa preko trideset godina postojanja i rada u ovoj branši svojim kvalitetom su se nametnuli kao jedna od vodećih kompanija na ovom polju. Evropska karate federacija je odobrila opremu Daedo 2005 godine dok ih je Svjetska karate federacija odobrila 2007 godine, jedan od ambasadora ovog brenda je i aktuelna svjetska šampionka u katama Sandra Sanchez što mnogo govori o ovom brendu u svojoj ponudi imaju visoko kvalitetnu opremu kako za karate tako i za ostale vrste borilačkih sportova.


HayashiČetvrto mjesto na ovoj listi zauzima Hayashi brend koji zastupa kompanija Budoland sa tradicijom preko 27 godina od svog osnivanja u Njemačkoj takođe je jedan od videćih proizvođača opreme za karate i druge borilačke sportove, Budoland je prihvaćen od strane poznatih svjetskih sportskih organizacija širom svijeta. U svojoj ponudi imaju veoma kvalitetnu opremu kako za početnike tako i za profesionalce. Jedan od njihovih ambasadora jeste i Ivona Ćavar poznata karatistkinja iz Hrvatske.

Smai


Peto mjesto na ovoj listi zauzima brend Smai sa tradicijom od preko trideset godina, svojim kvalitetom i brendovima se nametnuo kao jedan od najpoznatijih brendova u borilačkoj industriji. Smai u svojoj ponudi ima raznovrsnu opremu za više borilačkih vještina, takođe opremu ovog proizvođača nose neka od najpoznatijih imena karate sporta danas.

Nabrojani brendovi su prihvaćeni od strane WKF-a ( Svjetske karate federacije ) i mogu se nositi na svim takmičenjima pod okriljem ove federacije. U nekim od narednih tekstova pisaću o domaćim brendovima sa prostora bivše Jugoslavije.