54. Evropsko prvenstvo u karateu za seniore koje se održavalo u Gvadalahari ( Španija ) od 27 do 31 marta 2019 godine na kojem je učestvovalo 559 takmičara iz 51 zemlje. Veoma zapažene rezultate postigli su karatisti Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Za Crnu Goru dvije medalje

Srebrnu medalju za reprezentaciju Crne Gore osvojio je Mario Hodzić u kategoriji borbe pojedionačno do 67 kilograma, dok je Nikola Malović osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 84 kilograma.

Za Srbiju dvije srebrne i bronzana medalja

Srebrne medalje osvojili su Slobodan Bitević u kategoriji borbe pojedinačno + 84 kilograma i tim u borbama u sastavu ( Đorđe Salapura, Uroš Mijalković, Bogdan Trikoš, Đorđe Tešanović, Vladimir Brezančić, Ljubiša Marić, Marko Martinović ), a bronzanu medalju osvojila je Jelena Milivojčević u kategoriji borbe pojedinačno - 50 kilograma.

Za Sjevernu Makedoniju bronzana medalja

Bronzanu medalju za Sjevernu Makedoniju osvojio je Emil Pavlov u kategoriji borbe pojedinačno - 60 kilograma.

Za Hrvatsku tri bronze

Na 54 Evropskom prvenstvu u karateu za seniore koje se održavalo u Gvadalahari ( Španija ) zapažene rezultate su postigli su i karatisti Hrvatske karate reprezentacije za koju su bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji u borbama osvojili braća Anđelo Kvesić + 84 kilograma i Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kilograma. 

Može se zaključiti da je ovo prvenstvo bilo veoma uspješno za gore nabrojane države.

U generalnom plasmanu najviše medalja osvojila je reprezentacija domaćin Španija i to 5 zlatnih, i jednu bronzanu medalju, na drugom mjestu po broju osvojenih medalja nalazi se reprezentacija Turske sa 3 zlatne, 4 srebrne i 4 bronzane medalje, a treće mjesto je zauzela Francuska sa 3 zlatne i jednom bronzanom medaljom. 


Plasman država prema broju osvojenih medalja ( pdf - dokument, vlasništvo WKF - a )

Izvještaj EKF - a ( pdf - dokument, vlasništvo KFS )

Izvještaj EKF - a Para Karate ( pdf - dokument, vlasništvo KFS )