Karate 1 Premier Liga Paris 2019 - rezultati

Sunday, 3 February 2019

Takmičenje Karate 1 Premier Liga Paris 2019 održano je od 25 do 27 Januara a Pariz se bio centar svjetskog karate sporta, na takmičenju je svoje učešće uzelo većina najboljih karatista svijeta medju kojima su Rafael Aghayev, Damian Quintero, Nishimura Ken, Ryo Kiyuna, Sandra Sanchez, Kiyou Shimizu, Anzhelika Terliuga itd.

Rezultati:

Kata pojedinačno žene - 1. Kiyou Shimizu, 2. Sandra Sanchez, 3. Viviana Bottaro, 3. Hikaru Ono.

U katama pojedinačno za žene u finalu su se srele Kiyou Shimizu iz Japana i aktuelna svjetska prvakinja Sandra Sanchez ovog puta je Kiyou Shimizu bila bolja i osvojila prvo mjesto i time se revanširala za poraz u finalu svjetskog prvenstva u Madridu 2018 godine. Treće mjesto su podijelile Viviana Bottaro i Hikaru Ono. Važno je napomenuti da je na takmičenju Karate 1 Premier Lige u Parizu prvi oficijelno primijenjen novi sistem suđenja u katama na poene - sistem ocenjivanja, koji je predviđen novim pravilnikom za kate i borbe za 2019 godinu.

Kata pojedinačno muškarci - 1. Ryo Kiyuna, 2. Damian Quintero, 3. Issei Shimbaba, 3. Moto Kazumasa.

U katama pojedinačno za muškarce u finalu su se sreli Ryo Kiyuna iz Japana aktuelni svjetski prvak u katama pojedinačno za muškarce i takodje aktuelni vicešampion Damian Quintero iz Španije i ovog puta kao i u finalu svjetskog prvenstva u Španiji bio je bolji Ryo Kiyuna. Treće mjesto su podijelili Issei Shimbaba i Moto Kazumasa.

Borbe pojedinačno - 50 kg žene - 1. Serap Ozcelik, 2. Miho Miyahara, 3. Jessica De Paula, 3. Shara Hubrich.

U borbama pojedinačno kod žena u kategoriji - 50 kg dominaciju je nastavila Serap Ozcelik iz Turske ona je u finalu pobijedila Miho Miyaharu iz Japana. Treće mjesto su podijelile Jessica De paula i Shara Hubrich.


Borbe pojedinačno - 55 kg žene - 1. Anzhelika Terliuga, 2. Dorota Banaszczyk, 3. Lorena Busa, 3. Shiori Nakamura.

U borbama pojedinačno kod žena u kategoriji - 55 kg dominaciju je nastavila Anzhelika Terliuga iz Ukrajine ona je u finalu pobijedila Dorota Banaszczyk iz Poljske. Treće mjesto su podijelile Lorena Busa i Shara Hubrich.

Borbe pojedinačno - 61 kg žene -1. Gwendoline Philippe, 2. Giana Lotfy, 3. Merve Coban, 3. Laura Sivert.

U borbama pojedinačno kod žena u kategoriji - 61 kg prvo mjesto je osvojila Gwendoline Philippe iz Francuske ona je u finalu pobijedila Gianu Lotfy iz Egipta. Treće mjesto su podijelile Merve Coban i Laura Sivert.

Borbe pojedinačno - 68 kg žene - 1. Elena Quirici, 2. Kayo Someya, 3. Paulina Ramos, 3. Johanna Knner.

U borbama pojedinačno kod žena u kategoriji - 68 kg prvo mjesto je osvojila Elena Quirici iz Švajcarske ona je u finalu pobijedila Kayo Someyu iz Japana. Treće mjesto su podijelile Paulina Ramos i Johanna Knner.

Borbe pojedinačno + 68 kg žene - 1. Ayumi Uekusa, 2. Nancy Garcia, 3. Shaaban Okila, 3. Ayaka Saito.

U borbama pojedinačno kod žena u kategoriji + 68 kg prvo mjesto je osvojila Ayumi Uekusa iz Japana ona je u finalu pobijedila Nancy Garciu iz Švajcarske. Treće mjesto su podijelile Shaaban Okila i Ayaka Sairo.

Borbe pojedinačno - 60 kg muškarci - 1. Majid Hassanniidelami, 2. Angelo Crescenzo, 3. Darkhan Assadilov, 3. Evgeny Plakhutin.

U borbama pojedinačno kod muškaraca u kategoriji - 60 kg prvo mjesto je osvojio Majid Hassanniidelami iz Irana on je u finalu pobijedio Angela Crescenza iz Italije. Treeće mjesto su podijelili Darkhan Assadilov i Evgeny Plakhutin.

Borbe pojedinačno - 67 kg muškarci - 1. Steven Dacosta, 2. Luca Maresca, 3. Didar Amirali, 3. Assylbek Muratov.

U borbama pojedinačno kod muškaraca u kategoriji - 67 kg prvo mjesto osvojio je Steven Dacosta iz Francuske on je u finalu pobijedio Lucu Marescu iz Italije. Treće mjesto su podijelili Didar Amirali i Assylbek Muratov.

Borbe pojedinačno - 75 kg muškarci - 1. Ken Nishimura, 2. Rafael Aghayev, 3. Asghar Asiabari, 3. Stanislav Horuna.

U borbama pojedinačno kod muškaraca u kategoriji - 75 kg prvo mjesto je osvojio Ken Nishimura iz Japana on je u finalu pobijedio može se reć najpoznatijeg karaistu današnjice Rafaela Aghayeva iz Azerbejdzana. Treće mjesto su podijelili Asghar Asiabari i Stanislav Horuna.

Borbe pojedinačno - 84 kg muškarci  - 1. Anton Isakau, 2. Mahdi Ghazariadeh, 3. Rikito Shimada, 3. Mohamed Ahmed.

U borbama pojedinačno kod muškaraca u kategoriji - 84 kg prvo mjesto je osvojio Anton Isakau iz Belorusije on je u finalu pobijedio Mahdi Ghazariadeha iz Irana. Treće mjesto podijelili su Rikito Shimada i Mohamed Ahmed.

Borbe pojedinačno  84 + kg muškarci - 1. Gogita Arkania, 2. Saleh Abazari, 3. Sajad Ganjzadeh, 3. Mehdi Filali.

U borbama pojedinačno kod muškaraca + 84 kg prvo mjesto je osvojio Gogita Arkania iz Georgie  on je u finalu pobijedi Saleha Abazaria iz Irana. Treće mjesto podijelili Sajad Ganjzadeh i Mehdi Filati.

Kate ekipno žene - 1. Rusija, 2. Iran, 3. Italija, 3. Maroko.

Kate ekipno muškarci - 1. Kuwait, 2. Španija, 3. Turska, Maroko.

Rezultati su prenešeni sa oficijelnog sajta WKF-a.
 
Copyright © 2019 Karatista.net .