Evropsko Prvenstvo za kadete, juniore i mladje seniore 2019 - rezultati

Sunday, 10 February 201946. Evrospko Prvenstvo za kadete , juniore i mlađe seniore, koje je održano od 8 do 10. februara 2019. godine u Aalborgu (Danska) a učešće je uzelo 1090 takmičara iz 51 zemlje.

Dva zlata za Sjevernu Makedoniju

Veoma uspješan nastup na 46. Evropskom Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore takmičari Sjeverne Makedonije imali su uspješan nastup i to Doan Osmani je u konkurenciji mlađih seniora osvojio zlatnu medalju u kategoriji -75 kilograma - borbe pojedinačno,  dok je Petar Spasenovski takođe osvojio zlatnu medalju u konkurenciji mlađih seniora u kategoriji - 84 kilograma - borbe pojedinačno.

Dvije medalje za Crnu Goru

Na Evrospkom Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu zapažene rezultate postigli su takmičari karate reprezentacije Crne Gore. Srebrnu medalju je osvojila Milena Jovanović u konkurenciji juniorki u kataegoriji do 59 kilograma - borbe pojedinačno, dok je Nenad Dulović osvojio bronzanu medalju u konkurenciji lađih seniora u kategoriji do 60 kilograma - borbe pojedinačno.

Bronza za Srbiju

I Srbija je na Evropskom Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore imala svoje predstavnike, a Đorđe Tešanović je osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe pojedinačno do + 84 kilograma.

Bronza i za Bosnu i Hercegovinu

Bosna i Hercegovina se takođe okitila bronzanom medaljom na Evropskom Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore a bronzu je osvojio Hamza Čajić.

U generalnom plasmanu najuspešnija je bila karate reprezentacija Turske.
 
Copyright © 2019 Karatista.net .